Vodonepropusnost dijelova zgrada koji dosežu do tla; crni spremnici-image

Vodonepropusnost dijelova zgrada koji dosežu do tla; crni spremnici

  • Description
  • Fields of action
  • Synergies
  • Good practice examples
  • References

Svrha ove mjere je učiniti zgrade vodonepropusnima na vlagu iz tla i vodu od procurivanja na strukturnim elementima ispod tla kao što su zidovi. Postoje metode horizontalnog ili vertikalnog brtvljenja. Horizontalne brtve sprječavaju uzdizanje vlage. Vertikalne brtve srpječavaju ulazak vlage u zgradu sa strana. Dostupno je nekoliko rješenja s bitumenom (crni spremnik) i sa sintetičkim materijalima. Važno je da vertikalne brtve dosegnu do 30 cm iznad tla s barem jednom horizontalnom brtvom.

Fields of action zgrade
Mogu postojati sinergije između mjera upravljanja rizicima od obilnih oborina i ostalih razvojnih ciljeva kao što je zaštita okoliša, zdravstvena skrb te ekonomska uspješnost. Njihovo korištenje zahtijeva uključenost različitih sudionika, razmjenu znanja i informacija između vas i njih te holističko razmišljanje.

Check out the RAINMAN good practice examples:

no stories available

READ MORE:

  • Hamburg Wasser (Ed.) (2012): Wie schütze ich mein Haus vor Starkregenfolgen?: ein Leitfaden für Hauseigentümer, Bauherren und Planer [How do I protect my house from the effects of heavy rain?: a guide for homeowners, builders and planners], URL: http://www.hamburg.de/contentblob/3540740/data/leitfaden-starkregen.pdf (20.03.2020): Abdichtung, schwarze Wanne
PICTURES:

Sabine Scharfe, Saxon State Office for Environment, Agriculture and Geology